Hoe ik een logo voor mijn architectenbureau heb gemaakt

Wees consistent

Niets is zo afstotelijk als een logo dat totaal niet synchroon loopt met het kleurenpalet, het lettertype en de opmaakstijl van uw merk. Een consistent logo op al uw marketingmateriaal, van visitekaartjes tot de koppen van uw website, zorgt ervoor dat uw logo meteen opvalt en geeft potentiële klanten een veilig gevoel omdat ze weten dat u er bent en er ook op de lange termijn zult zijn. Een goede vuistregel is dat uw logo bij uw visitekaartjes moet passen. Als u een logo hebt in een compleet andere stijl, kleurenpalet en lay-out, zullen klanten denken dat u van kleur of merk verandert, wat een beetje verontrustend kan zijn als ze al in een project met u hebben geïnvesteerd.

Architect Delft

Laten zien, niet vertellen.

Het motto van uw logo moet mensen vertellen waar uw bedrijf om draait, niet alleen maar vertellen. Als u ervoor kiest uw logo op te nemen in het logo van uw website, kies dan afbeeldingen die uw diensten of wat u doet uitbeelden. Zo vertelt uw logo een verhaal en voelen mensen zich meteen meer verbonden met uw merk. Als u ervoor kiest uw logo op te nemen in visitekaartjes, briefpapier of ander marketingmateriaal, kies dan afbeeldingen die laten zien welke diensten u aanbiedt of wat u doet. Zo vertelt uw logo een verhaal en voelen mensen zich meteen meer verbonden met uw merk. Een logo is bedoeld als visuele weergave van uw merk, dus gebruik afbeeldingen die weergeven waar uw logo voor staat.

Houd het simpel (maar niet te simpel)

Een goede vuistregel als het gaat om het kiezen van een logo ontwerp is om het simpel te houden, maar niet te simpel. Uw logo is bedoeld als een visuele weergave van uw merk, dus het opnemen van beelden die te complex zijn zal mensen verwarren en hen nieuwsgierig maken naar wat uw logo eigenlijk is. Als u meerdere afbeeldingen wilt combineren die verschillende betekenissen overbrengen, gebruik dan een gestileerd lettertype en kleurenpalet om uw logo te vereenvoudigen, maar houd het simpel. Een goede vuistregel is om uw logo te laten overeenkomen met uw visitekaartjes. Als uw logo een compleet andere stijl, kleurenpalet en lay-out heeft, zullen klanten denken dat u van kleur of merk verandert, wat een beetje verontrustend kan zijn als ze al in een project met u hebben geïnvesteerd.

Laat u inspireren door uw omgeving

Als u uw logo binnenshuis maakt, laat u dan inspireren door de architectuur en het ontwerp van uw bedrijfspand. Het kiezen van een logo ontwerp dat elementen van uw werkruimte bevat kan helpen om uw logo een gevoel van diepte te geven en een gevoel van plaats voor uw bedrijf te helpen vestigen. Als u op zoek bent naar een logo ontwerp inspiratie buiten uw omgeving, een goede plek om te beginnen is met wat uw concurrenten gebruiken. Maar let op – baseer uw logo niet op wat uw concurrenten doen, maar neem eerder een voorbeeld aan wat zij doen – wat zij proberen over te brengen op hun klanten.

Wees niet bang om iets nieuws te proberen

Hoewel het belangrijk is om uw logo eenvoudig te houden, kan het toevoegen van een beetje nieuws helpen om uw logo op te fleuren en het een nieuw leven te geven. Een goede vuistregel is om uw logo eenvoudig te houden en er iets nieuws in te verwerken, maar overdrijf het niet. Een klein beetje van iets nieuws kan helpen om uw logo op te fleuren, maar als uw logo volledig uit de pas loopt met uw merk, kan het mensen verwarren en nieuwsgierig maken naar wat uw logo eigenlijk is. Een goede manier om uw logo niet te ingewikkeld te maken, is het simpel te houden, maar er iets nieuws in te verwerken. Een goede vuistregel is om uw logo eenvoudig te houden, maar er iets nieuws in te verwerken.

Conclusie.

Het kiezen van een logo voor uw architectenbureau kan u direct helpen u te profileren als de juiste architect voor uw project en potentiële klanten helpen u te identificeren als de juiste architect uit Delft voor hun project. Een goede vuistregel is dat uw logo moet passen bij uw visitekaartjes. Als uw logo een compleet andere stijl, kleurenpalet en lay-out heeft, zullen klanten denken dat u van kleur of merk verandert, wat een beetje verontrustend kan zijn als ze al in een project met u hebben geïnvesteerd.

Door een logo te kiezen waarin elementen van uw werkruimte zijn verwerkt, krijgt uw logo meer diepte en krijgt uw bedrijf een gevoel van plaats. Als u op zoek bent naar inspiratie voor een logo buiten uw eigen omgeving, kunt u het beste beginnen met wat uw concurrenten gebruiken. Maar let op – baseer uw logo niet op wat uw concurrenten doen, maar ga uit van wat zij doen – wat zij proberen over te brengen op hun klanten.

Een goede vuistregel is om uw logo eenvoudig te houden en er iets nieuws in te verwerken, maar overdrijf het niet. Een beetje van iets nieuws kan helpen uw logo op te fleuren, maar als uw logo volledig uit de pas loopt met uw merk, kan het mensen in verwarring brengen en hen nieuwsgierig maken naar wat uw logo eigenlijk is. Door te kiezen voor een logo ontwerp dat eenvoudig is, maar toch iets nieuws bevat, kunt u uw logo meer pit geven en het een nieuw leven inblazen.